Demenssymbol vil pryde mange busstoppesteder i Hvidovre

April |
Demenssymbolet "En håndrækning" Demenssymbolet "En håndrækning"

I uge 19 – den 8.-14. maj – er det national demensuge. I denne uge sætter kommuner og organisationer fokus på hverdagen med demenssygdom, og i år er der særligt fokus på at hjælpe mennesker med demens med at komme trygt fra A til B. Det markerer Hvidovre Kommune ved at male demenssymbolet ”En håndsrækning” ved mange busstoppesteder i byen, ved rådhuset, Hvidovre Sundhedscenter og Hvidovre Hovedbibliotek.

”Mange kender endnu ikke demenssymbolet, som bæres – fx som emblem - af mennesker med demens. Ved at synliggøre symbolet i det offentlige rum, håber vi at flere vil få kendskab til symbolet og på den måde kan være mere opmærksomme, når de møder et menneske med demenssygdom”, siger sundhedskonsulent i Hvidovre Kommune, Anette Melin.

Undersøgelser viser, at 83 procent af mennesker med demens deltager i færre sociale aktiviteter og fritidsaktiviteter efter at have fået demens, og én af årsagerne til dette er besværet og utrygheden ved at kunne transportere sig og komme rundt i byen.

”Når man møder et menneske, der bærer demenssymbolet, er der tre ting, man skal huske på:
Tag kontakt – smil og vær imødekommende. Tal tydeligt – stil ét spørgsmål ad gangen. Vær tålmodig – sæt tempoet ned og hjælp gerne på vej. Så gør du en stor forskel for et medmenneske”, siger Anette Melin.

I Hvidovre Kommune anslås det, at der er ca. 800 borgere, som har en demenssygdom, men der kan være flere. Kommunen har en ambition om at være en demensvenlig kommune og har en lang række tilbud til borgere med demens og deres pårørende. Disse tilbud kan du finde på sundhedscenter.hvidovre.dk

Udover udsmykning af busstoppestederne markeres den nationale demensuge i Hvidovre med bl.a. åbent hus på Daghøjskolen for yngre med demens, foredrag i Ældre Sagens pårørende-café og i Aktivitetscentret i Hvidovregade.

Se hele programmet for demensugen her