Hvidovre Kommune er fortsat i den bedre halvdel, når det kommer til erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsområdet.
Det viser en ny analyse af den lokale erhvervsvenlighed, som Dansk Industri (DI) står bag. Selvom Hvidovre her ender på en 48. plads blandt de deltagende kommuner, så ligger Hvidovre i top fem, hvis man kun ser på hovedstadskommunerne.
I virksomhedernes vurdering af den overordnede erhvervsvenlighed er Hvidovre gået 10 pladser tilbage til en 45. plads. Men kigger man på tallene, har virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed ikke ændret sig mærkbart.
- I Hvidovre har vi i mange år arbejdet målrettet på at sikre gode forhold for det lokale erhvervsliv - og det gør vi fortsat. Tilbagegangen kan derfor indikere, at andre kommuner nu er ved at indhente os, når det kommer til erhvervsvenlighed, siger Hvidovre-borgmester Anders Wolf Andresen.
Han hæfter sig også ved, at langt hovedparten af de medvirkende virksomheder gerne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Hvidovre.
- Det viser for mig, at Hvidovre er et godt sted at drive virksomhed, og det glæder mig. Virksomhederne er en vigtig medspiller i kommunens fællesskab, og vi er løbende i dialog med dem om, hvordan vi kan understøtte deres behov. Et stærkt lokalt erhvervsliv er nemlig afgørende for, at vi kan sikre velfærden for vores borgere, siger Anders Wolf Andresen.
Trods den overordnede tilbagegang er der dog fremgang på flere områder. De digitale rammer vurderes som gode, sagsbehandlingstiden på byggesager er faldet markant over tre år, og beskæftigelsen er høj.
Hvidovre klarer sig også rigtig godt, når det kommer til uddannelsesområdet, da langt flere unge end tidligere har valgt at tage erhvervsuddannelse. Det har Hvidovre flere år arbejdet målrettet på, blandt andet med en årlig messe for unge, ’Mød en virksomhed’, med individuelle vejledningssamtaler, erhvervspraktik og uddannelsesaftener.
- Det er opløftende, at 23 procent af de unge i Hvidovre Kommune vælger en erhvervsuddannelse i år, det er en markant fremgang. Det ser ud til, at Hvidovre Kommune har knækket nøden i forhold til at sikre, at erhvervsuddannelserne bliver et attraktivt uddannelsesvalg for de unge. Det kan forhåbentligt inspirere andre kommuner til at skele til Hvidovre på erhvervsuddannelsesområdet, siger Mads Raaschou, formand for DI Byggeri Hovedstaden.
DI’s undersøgelse viser også en markant større tilfredshed med kommunens udbudsproces end tidligere, og det vækker glæde i DI Hovedstaden:
- Som samfund står vi over for en række store udfordringer, og vi har tidligere set, hvordan vi kan skabe resultater for borgerne, når den offentlige og private sektor samarbejder. Nu handler det bare om at bygge videre på det samarbejde, så vi kan sikre den bedst mulige kommunale velfærd for pengene, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.
Men selvom Hvidovre klarer sig fornuftigt i årets måling af den lokale erhvervsvenlighed, så er der stadig områder med plads til forbedring. Det gælder bl.a. indsatsen for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft – en udfordring, der gælder hele hovedstadsområdet.
- Det er en udfordring, vi er opmærksomme på, og som vi samarbejder med de øvrige hovedstadskommuner om. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe med virksomhederne med at finde de rette medarbejdere, ligesom vi hjælper borgerne med at finde ud på arbejdsmarkedet, siger Anders Wolf Andresen.
Se hele analysen fra Dansk Industri her (nyt vindue)