Meget tyder på, at virksomhederne i høj grad er glade for at være i Hvidovre. I hvert fald vil hele 66 procent af de lokale virksomheder anbefale andre at etablere sig i kommunen, mens kun 7 procent ikke vil. Det viser den nyeste måling af kommunernes erhvervsklima, som Dansk Industri (DI) står bag.
Og det glæder Hvidovre-borgmester Helle Adelborg.
- Det viser, at vi er på rette spor. Vi har et stort fokus på at sikre gode forhold for erhvervslivet, og vi er i løbende dialog med vores lokale virksomheder om deres behov, og hvordan vi kan understøtte dem. Jeg er glad for, at virksomhederne tager godt imod vores indsats, siger Helle Adelborg.
Samlet lander Hvidovre Kommune på en 42. plads blandt alle landets kommuner, og det er et spring på hele 18 pladser op ad listen i forhold til sidste år.
Årets undersøgelse af kommunernes erhvervsklima kan dog ikke helt sammenlignes med tidligere år. Hidtil har Dansk Industri og Dansk Byggeri nemlig lavet hver deres måling med forskellige metoder, men i år er de to slået sammen til én fælles analyse, hvori der indgår både statistik og subjektive vurderinger fra virksomhederne. 77 virksomheder fra Hvidovre har deltaget i årets undersøgelse.
En grøn indsats
Som noget nyt er der i år tilføjet en kategori om grøn udvikling i målingen, og det vækker glæde i Hvidovre, hvor emnet står højt på dagsordenen. Kommunen er blandt andet med i det grønne partnerskab DK2020, har en ambitiøs klimaplan og er med naturprojekterne Vild med Vilje og Danmarks Vildeste Kommune.
- Som kommune har vi selv et stort fokus på grøn omstilling, men vi er også meget opmærksomme på at hjælpe virksomhederne bedst muligt i deres vigtige arbejde med den grønne omstilling. Derfor glæder det mig, at virksomhederne kvitterer for det, siger Helle Adelborg med henvisning til, at Hvidovre får en flot 19. plads, hvad angår kommunale initiativer, der skal fremme den grønne omstilling.
Hvidovre ligger også i den øverste tredjedel af alle kommuner, hvad angår infrastruktur, arbejdskraft, digitale rammer og kommunikationen mellem virksomhederne og kommunen.
Lang sagsbehandlingstid
Den laveste score får Hvidovre på området Uddannelse, hvor kommunen lander på en samlet 73. plads, blandt andet fordi for få unge tager en erhvervsuddannelse. Til gengæld ligger Hvidovre på en flot 29. plads hvad angår arbejdskraft, fordi kommunen blandt andet samarbejder med de øvrige hovedstadskommuner om at sikre virksomhederne de rette medarbejdere.
Også en lang sagsbehandlingstid for byggesager trækker ned i det samlede resultat, men tallene skal dog tages med et vist forbehold. Hvidovre Kommune er nemlig i gang med at rydde op i og få afsluttet en række gamle byggesager, hvilket påvirker statistikken negativt. Sideløbende bliver alle nye byggesager behandlet løbende, og for 2021 har den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for nye byggesager været helt nede på 22 dage.
- Sagsbehandlingstiden er dog et område, vi har stor fokus på, og vi arbejder hele tiden på at nedbringe den og nå vores servicemål, understreger Helle Adelborg.
Også adgangen til erhvervsarealer trækker ned i den samlede bedømmelse af Hvidovre. Kommunen er fuldt udbygget og har derfor ingen ledige arealer, men med visionen om Holmene er det netop målet at skabe endnu mere plads til en bæredygtig erhvervsudvikling i fremtiden.
Se alle resultaterne fra undersøgelse på Dansk Industris hjemmeside her